Prima tijdrit van Lucinda op EK

Tijdrijden is niet een echt specialisme van Lucinda. Ze kan zich handhaven in de subtop en zet op basis van kracht en ervaring soms prima resultaten neer, zoals donderdag in Denemarken. Op het EK in Denemarken werd ze in de race tegen de klok keurig vierde. Weliswaar een beetje een zure klassering, maar ze kon er zelf helemaal mee leven. Lucinda zag bovendien haar ploeggenote Ellen van Dijk de titel prolongeren. Olympisch wegkampioene Anna van der Breggen werd derde.

De weersomstandigheden waren verre van ideaal met veel regenval en daardoor een kletsnat parcours, maar iedereen reed onder dezelfde condities, dus veel invloed op de uitslag had dat niet. “Het parcours bestond uit veel lange stukken met na 5 en 20 kilometer een meer technische strook. Normaal gesproken ligt mij dat goed, maar ik heb dit keer geen risico’s gepakt met die gladde wegen”, vertelde Lucinda.

“Ik kon continue goed ritme houden en ook mijn houding kon ik goed vasthouden. Waardoor ik echt goed alleen mijn benen kon gebruiken. Vooraf was ik een beetje bang voor het lange rechte stuk omdat je dan niet makkelijk van punt naar punt kan rijden, maar gelukkig haalde ik hier meiden in, waardoor dat stuk wat meer onderbroken werd. Vierde, over het algemeen niet de leukste plek, maar ik kan hier gewoon heel tevreden mee zijn.”

Foto Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search