Prima start Lucinda in veldrit-campagne

De hernieuwde kennismaking met het veldritcircuit is Lucinda zondagmiddag in Koksijde prima bevallen. In de derde wereldbekerwedstrijd van het seizoen werd ze zesde. Een mooie klassering voor een eerste wedstrijd en bovendien op een zandparcours. Nou niet bepaald Lucinda’s specialisme. Wel voor Maud Kapteijns, die haar hegemonie van de laatste weken onderstreepte met een indrukwekkende overwinning. Met bijna een minuut voor nummer twee Sophie de Boer.

Lucinda was content over haar eerste optreden in het ‘winter’-seizoen. “Ik was best lekker weg, maar toen de zandstroken kwamen, werd het echt lastig. Vervolgens liep het de eerste twee rondjes nog wat onwennig en ik was aan het klungelen en prutsen. Daardoor viel ik nog wel wat verder terug, maar ik vond uiteindelijk toch mijn ritme.”

Ze begon vervolgens met een knappe opmars op het prachtige, maar oh zo lastige parcours van Koksijde. Het ging steeds beter. Ook tot Lucinda’s eigen verrassing. “Het is altijd even afwachten hoe het loopt in zo’n eerste wedstrijd. En zeker met zoveel zandstroken. Ik kan nou niet zeggen dat dat mijn favoriete ondergrond is. Maar het tweede deel van de wedstrijd verliep eigenlijk hartstikke goed.”

In de laatste ronde doemde zelfs de top vijf op. Lucinda probeerde in de sprint nog Kathy Compton van de vijfde plek te verdringen, maar dat lukte net niet. Het algemene gevoel was echter goed. Ze keek dan ook alweer vooruit naar de volgende wedstrijd, aanstaande dinsdag in de Nacht van Woerden.

Foto: Anton Vos | Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search