Ploeg trekt eindzege Marianne Vos over de streep

brand_00511De Women’s Tour of Britain is zondag zeer succesvol geëindigd voor het Rabo Liv Team van Lucinda. Marianne Vos boekte haar derde achtereenvolgende zege in een massasprint en de eindoverwinning in het klassement kwam eigenlijk niet meer in gevaar door voorbeeldig ploegwerk van haar teamgenoten. Ook Lucinda moest op de laatste dag nog diep gaan, maar dat ging met overtuiging en uiteindelijk gezien het resultaat natuurlijk ook met plezier.

De ploeg werd op de laatste dag behoorlijk onder druk gezet en dat kwam natuurlijk niet als een verrassing. Het team boog geen seconde. Even werd het een beetje nerveus toen vier rensters met onder anderen Loes Gunnewijk en Lisa Brennauer ontglipten. Dat kwartet liep snel uit tot anderhalve minuut, maar daarna kregen Lucinda en haar ploegmaats de race toch weer onder controle. De marge liep terug tot dertig seconden en toen staken ook sprintersploegen een handje toe.

In de finale zette het team Marianne Vos goed af, die vervolgens opnieuw de beste sprintster van het hele pak bleek. Lucinda was terecht trots op wat zij en de ploeg deze week lieten zien. “Vandaag hebben we ontzettend goed ploegwerk afgeleverd. Vanaf ongeveer de dertigste kilometer op kop gereden met het team. Dit was volgens mij een professioneel optreden van ons”, meldde Lucinda vanuit Engeland, waar de eerste Women’s Tour haar prima is bevallen. “Ik heb genoten deze week en ben blij dat ik er bij was. Het was niet altijd gemakkelijk maar dat hoort erbij.”

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search