Ploeg Lucinda komt beter in ritme

De eerste Worldtour-wedstrijd in eigen land is zaterdag niet slecht verlopen voor het Rabo Liv Team. Het leverde niet het gewenste resultaat op, maar de ploeg van Lucinda toonde wel aan, dat de vorm groeit. Het team was mede bepalend voor het wedstrijdverloop. Dat leverde een positie op van Anna van der Breggen in de beslissende kopgroep van vier, maar geen podiumplek. Chantal Blaak won. Anna werd vierde en Lucinda dertiende.

Het was prachtig koersweer en dat is in Drenthe wel eens anders geweest. De koers was spannend, spectaculair en interessant. Lucinda zat ook goed in de wedstrijd. Lucinda: “Ik voelde mij goed en zat steeds goed van voor. Als ploeg hebben we het ook zwaar gemaakt. Vooral in de aanloop naar de laatste kasseienstrook.  Flink tempo gereden richting die strook.”

Anna van der Breggen trok op die strook vol door. “Het brak overal. Bij het afdraaien van de kasseienstrook zaten nog maar drie rensters in het wiel van Anna. Zij sloegen een gat. Wij zaten nog goed in de tweede groep.” Met name Wiggle High5 had de slag gemist. De ploeg van de winnares van 2015, Jolien d’Hoore, had even tijd nodig om te organiseren. Daarna liepen ze iets in op de kopgroep, maar bij een verschil van twintig seconden brak het verzet.

In de finale probeerde Anna van der Breggen haar snelle medevluchters Trixi Worrack en Chantal Blaak te verrassen, maar dat lukte niet. In de sprint zat er vervolgens niet meer in dan de vierde plaats. Op bijna twee minuten kwam de groep met Lucinda. Ze wilde nog meesprinten voor de vijfde plek, maar de versnelling kwam er niet meer uit.

Lucinda heeft zondag haar eerste koersvrije dag van het wegseizoen. Dan staat de Drentse Acht op het programma. Lucinda krijgt vrijaf.

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search