Pechduiveltje slaat toe in Cross Antwerpen

Het zat zaterdag niet mee voor Lucinda in de Scheldecross Antwerpen, haar eerste grote veldrit van deze winter. Tot tweemaal toe strooide mechanische pech roet in het eten. Ze vocht voor wat ze waard was en na een nog goede finale klom ze vanuit de achterhoede op naar de 14e plaats. Nog acceptabel na zoveel tegenslag.

Ze startte goed en ging zodoende goed gepositioneerd het veld in. Maar toen voelde ze al snel, dat het haar eerste cross was. Het ritme ontbreekt nog. “Met het tempo trapte ik mij wel direct lekker op mijn adem en ik moest even een beetje inhouden om niet later heel erg stil te vallen”, meldt ze daarover.

In de derde ronde viel de eerste tegenslag te noteren. Ze reed in een bocht haar tube ‘ernaast’. Ze kon hem er nog wel opleggen maar moest wel een fietswissel doen, waarmee ze flink wat terrein verloor.

Lucinda: “Niet veel later raakte op bijna dezelfde plek mijn batterij los van mijn fiets. Dat werd een eind lopen tot de post en een toptien klassering zat er uiteraard niet meer in. Toch geprobeerd weer een ritme te vinden en nog weer twee plaatsjes kunnen winnen om uiteindelijk 14e te finishen. Uiteraard wel balen dat ik zoveel pech had, al kan dat er ook bij horen. Volgende week maar weer proberen in Diegem.”

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search