Pech achtervolgt Lucinda in Heusden-Zolder

Lucinda voelde zich Tweede Kerstdag in de Wereldbekercross van Heusden-Zolder eigenlijk uitstekend, maar een echte topklassering bleef buiten handbereik, omdat ze de hele wedstrijd niet goed in haar pedalen kon komen. Meer dan een zesde plaats vlak achter Marianne Vos zat er nu niet in, terwijl het podium ogenschijnlijk steeds binnen handbereik was geweest. Zelfs de eerste plaats van wereldkampioene Sanne Cant was steeds niet ver weg.

“Hartstikke balen en kei frustrerend. Want je bent beter, maar ik had de hele wedstrijd grote moeite om in mijn pedalen te geraken. Dat is eigenlijk het hele seizoen al een probleem, maar vandaag was het wel extreem”, treurde ze. “Mijn rode draad van vandaag. Met name bij de klimmetjes was het omhoog en omlaag een behoorlijke handicap. Daar moest ik steeds toegeven. Ik kwam daarna wel weer terug, maar vervolgens was het iedere keer weer hetzelfde verhaal. Dat kost enorm veel kracht.”

Lucinda’s start was nog veelbelovend. In de tweede ronde reed ze zelfs van kop af weg van de rest. “Gerben de Knegt (de bondscoach) gaf aan de kant aan, dat ik het maar moest proberen toen er een gaatje was, want ik was gewoon goed vandaag. Maar toen verspeelde ik door dat gehannes met mijn pedalen de voorsprong en vervolgens ook de aansluiting. Op dezelfde plek was het daarna iedere keer weer dezelfde ellende.”

Toch nog kansen
Maar ondanks dat bleef ze uitzicht houden op succes. In de laatste twee rondes reed Lucinda in een groepje op de vierde-vijfde plek. Die groep kwam toch weer in de buurt van koploopster Sanne Cant. Met Lucinda was het toen het voor deze middag herkenbare verhaal. Lucinda: “Erbij, eraf, weer erbij en weer eraf. Zeer frustrerend. Toch leek ik nog even in aanmerking te komen voor plek drie en zelfs winst was nog in beeld. Maar toen kwam Pauline erbij. Ik kon haar niet volgen door die pedalen. Marianne klopte mij vervolgens in de sprint om de vijfde plek.”

Foto: Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search