Omloop: ‘Goede benen, maar balen van koersverloop’

Lucinda_300x325_0201Het resultaat (26e) was niet iets om van de daken te schreeuwen, maar Lucinda had zaterdag na de eerste grote klassieker van het seizoen, Omloop Het Nieuwsblad, geen beroerd gevoel. De benen waren goed, de cadans ook, maar door allerlei ongelukkige factoren kon ze net geen rol van betekenis spelen in de koers. In de finale kwam ze zelfs nog ten val. Gelukkig zonder gevolgen. Amy Pieters won de koers, die van begin tot eind bol stond van de spanning. Annemiek van Vleuten (9e) was de beste renster van de ploeg van Lucinda.

“Goed gevoel over de benen, maar balen dat we er niet bij zaten”, merkte Lucinda na de wedstrijd op. Ze had onderweg van alles geprobeerd, maar nadat ze op de Patersberg in het gewring na meerdere valpartijen onnodig tijd verloor, moest ze samen met haar ploeg bijna de hele koers achter de feiten aanhollen. “Onder aan de Patersberg gingen er een paar onderuit. Daardoor ontstond chaos en oponthoud. Ik kwam nog als zevende boven, maar toen was de kopgroep van vier al dertig seconden voor. Op La Deuze probeerde ik nog te springen, maar ik kwam niet weg.”

De ploeg probeerde van alles om de gemiste slag van het begin recht te zetten. Lucinda speelde daarbij met Annemiek van Vleuten en Anna van der Breggen de belangrijkste rol. “Toen we zagen dat Annemiek het ook niet haalde, ben ik naar de Molenberg toe tempo gaan rijden om de achterstand te beperken en in de hoop, dat Anna het daarna kon proberen. Maar ook die groep werkt niet goed samen en de rest kwam weer terug. Ik voelde me goed, maar bleef op het randje hangen op de Paddenstraat en daar lag ik dan.”

In het restant maakte ze nog iets van haar achterstand goed, maar de kansen waren al gevlogen. Wat restte, was de prettige wetenschap, dat de vorm in elk geval in orde is. De benen voelden goed, de macht was er ook. De koers verliep echter chaotisch en niet helemaal naar wens voor zowel Lucinda als haar ploeg.

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search