Nuttig criterium-weekend met oog op wereldbeker

brand_lucindag_0322_oudvossemeer

Lucinda leidt kopgroep in Oud-Vossemeer.
Foto Anton Vos | Cor Vos

Dit weekend stonden er geen grote wedstrijden op het programma. Pas zondag 30 maart rammelt voor Lucinda op dat gebied weer de bel met de tweede wereldbekerwedstrijd, de Trofeo Alfredo Binda in Italië. Zaterdag 22 en zondag 23 maart waren de eerste grote criteriums. Lucinda startte in Oud-Vossemeer en Huijbergen. Ze had in beide koersen geen superbenen. In Oud-Vossemeer werd ze 5e en in Huijbergen 10e. Nochtans was ze tevreden. “Een goed weekend wat betreft intervallen en als overbrugging naar de wereldbekerwedstrijd.”

In Oud-Vossemeer ontbrandde de strijd al snel. In de 3e ronde reden 3 rensters weg, onder wie Lucinda’s ploegmaat Iris Slappendel. Een ronde later sloot Lucinda samen met een 2e ploegmaat Thalita de Jong én de supersnelle Amy Pieters aan. Lucinda voelde direct, dat ze niet de beste benen had, toch deed ze ook haar werk bij het beurtelings overnemen. 15 rondes voor het einde plaatste ze de eerste aanval, want met Amy Pieters naar de finish rijden, leek niet echt zinvol. Tot de laatste ronde bleven de Rabo’s aanvallen, waarbij Thalita zich min of meer mocht concentreren op de snelle Pieters en dat pakte goed uit want Thalita won de ronde.

Zondag was in Huijbergen de dag van Roxane Knetemann. Zij was de eerste en de laatste aanvalster. Bij de laatste keer werd ze niet meer ingehaald, dus leverde het de 2e Rabozege op in het weekend. Bij haar eerste aanval had ze gezelschap van 2 andere rensters. Daar sloot even later eerst Thalita de Jong bij aan en even later een groep van zeven, onder wie Lucinda. Het gat met de groep was best groot, maar toch kwam er weer een aansluiting tot stand. Kort daarvoor was Roxane voor de 2e keer vertrokken en dit keer bleef ze alleen.

[fblike]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search