(Norway) Lucinda staat eindoverwinning niet meer af

Het zag er natuurlijk al goed uit na de knappe solozege van Lucinda op zaterdag. Maar haar eindzege in de Tour of Norway kwam zondag geen moment in gevaar. De marge van bijna een minuut bleek ruimschoots voldoende. Bovendien waren Lucinda’s ploeggenotes Anouska Koster en Thalita de Jong haar grootste concurrenten. Toen in de finale de eindzege binnen was, kon Lucinda zich zelfs inzetten als helpster van Koster om er nog een ritzege uit te slepen. En dat lukte ook.

Het was een korte maar mooie ronde waarin het Rabo Liv Team van start af aan het heft in handen nam. De eerste etappe werd nog niet gewonnen, maar daarna palmde de ploeg bijna alle prijzen in. Lucinda won de tweede etappe, Anouska dus de derde. De eindzege van Lucinda stond al min of meer vast en Anouska en Thalita de Jong completeerden het podium. Anouska won het puntenklassement. Thalita het jongerenklassement en het team het ploegenklassement.

Lucinda onderstreepte dus haar blakende vorm van de laatste tijd met de derde grote overwinning in twee weken. De kan dat later deze week helaas niet etaleren in de twee wereldbekerwedstrijden in Zweden (ploegentijdrit en rit in lijn), want ze maakt geen deel uit van de Raboformatie voor die missie. Maar in Noorwegen tankte ze wel veel zelfvertrouwen.

‘Prachtige drie dagen’
“Een mooie overwinning waar ik natuurlijk heel blij mee ben”, vond de winnares. “Het was een mooie laatste etappe en er is goed gecontroleerd door de hele ploeg. Na de laatste tussensprint hadden we een gaatje. Het peloton kwam wel dichterbij in de laatste kilometers. Toen heb ik nog even op kop flink doorgereden om Anouska in stelling te brengen. Gelukkig lukte dat prima. Een prachtige drie dagen voor ons. Heel trots op.”

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search