(Norway) Lucinda op podium eerste dag Noorse ronde

De openingsetappe van de Ladies Tour of Norway was vrijdagavond een korte. Slechts zeventig kilometer. Na een rustig begin, werd het toch nog een spannende rit. Lucinda was een keer bij een aanval met vijf betrokken en aan de meet sprintte ze in de punt van het peloton naar de derde plek. Achter haar solerende ploeggenote Thalita de Jong, die in achtervolging was op nog een soliste, de Zwitserse Nicole Hanselmann.

De Raboploeg was pas vrijdagochtend naar Noorwegen vertrokken, maar dat bleek ’s avonds geen handicap. De ploeg reed alert en aanvallend. Lucinda voelde zich opperbest. “Ik had prima benen. Het ging lekker. Het plaatselijke rondje was ook wel wat voor mij. Het leek een beetje op de na-Tour criteriums bij ons”, meldde ze. “In een massasprint had ik goede kansen gemaakt, maar zo ver kwam het niet.”

“Hanselmann was heel handig op het rondje. Thalita ging achter haar aan. Toen heb ik me gericht op de pelotonsprint. Goed positioneren. En dat lukte. Derde. Dat is een lekker begin. Ook voor de ploeg. We kunnen hier echt verder mee.”

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search