(Norway) IJzersterke Lucinda slaat dubbelslag op tweede dag

Lucinda (foto) verkeert de laatste weken in de prima cadans. Dat bleek al in de Erondegemse Pijl, die ze op haar naam schreef en tijdens een aantal na-Tour criteriums. Maar ook nu in de Ladies Tour of Norway. Vrijdag werd ze in de eerste etappe derde en zaterdag zette ze het hele pak te kijk met een prachtige solo, de dagzege en de leiderstrui. Ploeggenote Thalita de Jong sprintte naar de derde plek en zij staat nu op 57 seconden tweede in het klassement.

Ze voelt zich de laatste weken steeds sterker worden, maar zaterdag was wel apart. “Ik voelde me vandaag erg sterk en zat een keer samen met Anouska Koster in een grote kopgroep, maar het draaide niet echt. Later nog een keer met iemand geprobeerd, maar dat wilde ook allemaal niet”, vertelde ze na de finish. Haar ploeg heerste ook daarna en zette voortdurend het peloton onder druk.

De laatste twintig kilometer liepen over een plaatselijk parcours van vijf kilometer. Bij een bonificatiesprint bergop trok Lucinda fors door. “Ik ging eigenlijk veel te vroeg, maar sloeg toch een gaatje. Ik trok door en al snel 15 seconden. Dat is even zo gebleven, maar daarna bouwde ik iedere ronde de voorsprong wat uit. Heel erg blij met deze zege waardoor ik ook direct goed aan leiding sta.”

Zondag volgt de laatste etappe. De lastigste ook. Maar Lucinda is goed in orde, heeft een ruime voorsprong en een sterke ploeg.

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search