Nominatie Lucinda voor renster van het jaar

Lucinda maakt voor het eerst in haar carrière kans op de mooie eretitel ‘wielrenster van het jaar 2015’, de Keetie van Oosten-Hage Trofee. Ze is een van vijf genomineerden. Naast Lucinda zijn ook aangewezen haar ploeggenote Anna van der Breggen, Annemiek van Vleuten, Kirsten Wild en Ellen van Dijk. Op 30 november worden alle titels per traditie bekend gemaakt in ‘s-Hertogenbosch.

Ze is uiteraard zeer vereerd met haar nominatie. Lucinda beschouwt het als een erkenning voor een prachtig seizoen. Maar ze denkt ook, dat ze niet veel kans maakt op de trofee. “We hebben veel goede wielrensters in Nederland. Dus is het niet gek, dat ik niet verwacht te winnen”, bekent ze. Maar de nominatie op zich is een opsteker na 2013 en 2014, toen ze ondanks de nationale titel op de weg en een wereldbekeroverwinning, GP Plouay, niet tot de genomineerden behoorde.

Ze is nu dan ook zeer content met deze erkenning. Lucinda: “Leuk om te lezen, dat ik genomineerd ben voor wielrenster van het jaar. Ik heb een mooi seizoen achter de rug. Ik voelde mij niet alleen weer wat sterker afgelopen seizoen, ook in een paar mooie overwinningen kwam dit tot uiting. Het doet mij goed dan te vernemen dat ook anderen dit niet is ontgaan en is dan ook een leuke bijkomstigheid dat ik genomineerd ben.”

Lucinda won dit jaar twee etappes in de Giro Rosa, een etappe in de Energiewacht Tour, met haar ploeg Rabo Liv de werelbeker-ploegentijdrit in Zweden en als hoogtepunt haar tweede nationale titel op de weg. Ze werd ook tweede in de wereldbekerwedstrijd in Bochum, vierde in de wereldbekerwedstrijden van Vargarda an Drenthe en tweede in het eindklassement van de Ladies Tour. Lucinda staat momenteel tiende op de wereldranglijst.

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search