Nette tweede plaats van Lucinda in Reusel

Lucinda heeft op Tweede Kerstdag een keurige tweede plaats gehaald in de nationale cross van Reusel. Ze moest alleen haar ploeggenote Anna van der Breggen van het Rabo Liv Team voor laten gaan. Lucinda was tevreden na haar missie vrijdagmiddag. “De wedstrijd ging lekker, maar Anna was duidelijk sterker”, meldde ze na de cross op een toen nog sneeuwvrij parcours.

Ze had een goede start en kon ook direct naar de voorste rijen opschuiven. “We reden met vier rensters aan de leiding tot ik even een klein gaatje moest laten op Anna vanuit een bocht. Zij zag dit en versnelde goed door. Ik kreeg het niet meer voor elkaar om terug te komen. Sterker nog, Anna bouwde de voorsprong uit. Onder de ‘druk’ ging ik uiteraard wat foutjes maken op het zeer technische parcours.”

“Voorheen was het al wel technisch maar ook snel door het bos vliegen op Tweede Kerstdag. Dit jaar zijn er wat veranderingen in het parcours gekomen met onder andere twee balken en meer draaien en keren en minder stukken om echt snelheid te maken. Door de tempo verhoging konden de twee andere meiden mij net niet meer volgen en ze moesten mij laten gaan.” Toch een leuke tweede plek.  De volgende wedstrijd is in Loenhout

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search