Net geen podium Lucinda in Vargarda

Lucinda heeft zondag haar goede vorm nog eens onderstreept tijdens de wereldbekerwedstrijd in het Zweedse Vargarda. Na de sensationele winst van het team in de ploegentijdrit van vrijdag werd ze tijdens de rit in lijn vierde in de sprint van een elitegroep van 25 rensters. Lucinda kwam nog wel als eerste uit de laatste bocht, maar de Belgische kampioene Jolien d’Hoore werd vervolgens naar winst gelanceerd. Anna van der Breggen eindigde als vijfde.

Een en ander betekent wel, dat de ploeg van Lucinda goede zaken deed voor het wereldbekerklassement. Jolien d’Hoore is de nieuwe leidster en Anna van der Breggen staat tweede op slechts zes punten van de Belgische. Met de zeer lastige laatste wedstrijd op het programma, de GP Plouay komend weekend, betekent dat een kansrijke positie voor Anna, die normaal gesproken in Plouay beter uit de voeten kan dan sprintster d’Hoore. Lucinda staat vijfde in het klassement, 94 punten achter d’Hoore.

‘Even balen’
Lucinda baalde wel van haar vierde plek, maar niet echt heel erg. Lucinda: “Als je ervoor gaat, moet je wel winnen om tevreden te zijn, maar de vierde plaats in zo’n koers is eigenlijk zo slecht nog niet. Jolien d’Hoore was gewoon te snel vandaag. Anna trok voor mij de sprint goed aan. Misschien ging ik vervolgens iets te snel aan. Jolien zat goed in mijn wiel. Zij had nog niet veel hoeven doen en ik was niet helemaal fris meer. Misschien was de vierde plaats gezien het koersverloop vandaag wel het hoogst haalbare.”

De Raboploeg had onderweg veel werk verricht om de koers hard te maken en de sprintsters zoveel mogelijk te vermoeien. “Daarbij heb ik ook veel gas gegeven. Daarom was ik niet meer zo fris in de sprint”, bekende Lucinda. “We waren al een paar keer voorbij de finish gekomen. Toen had ik al gezien, dat de laatste bocht te ver van de finish lag. Te ver om daar iets te proberen. Het was nog zeker 400 meter. Dan werkt het alleen wanneer iemand een gat laat vallen, maar Jolien was nog te fris.”

Echte finale in Plouay
Nu volgt nog een wedstrijd, de GP Plouay, een koers met een zeer lastige finale. In 2014 won Lucinda die wedstrijd na een indrukwekkende solo. Haar achterstand in het klassement lijkt te groot, maar de slotwedstrijd lijkt ideaal voor Anna van der Breggen om een aanval te doen op de leidende positie. Lucinda: “Het is weer een hele andere wedstrijd. Die ligt ons meer dan deze hier in Zweden.” Koos Moerenhout ziet mogelijkheden. “Maar in het klassement staan er meer dicht in de buurt. We hebben kansen.”

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search