Mooie derde plaats in Surhuisterveen

cross_0201Lucinda heeft het cross-seizoen donderdag voortgezet met een mooie prestatie in het Friese Surhuisterveen. Ze werd tussen de specialisten derde in de zware veldrit. Ploeggenote Marianne Vos won met overmacht en het jonge talent Yara Kastelijn werd tweede. De de derde plek te midden van echte cross-meiden was Lucinda ook veel waard. “2014 is heel mooi begonnen”, meldde ze zelf.

Lucinda kende traditioneel een goede start. Heel even kon zelfs een beetje in het zog van wereldkampioene Marianne Vos mee. “Een half rondje had ik lichte aansluiting bij Marianne, maar dat hield snel op.” Vervolgens zakte ze even terug naar de vierde plaats, maar op het loopstuk kon Lucinda weer veel goed maken, waardoor ze weer op de tweede plaats belandde.

Yara Kastelijn keerde terug bij Lucinda en plaatste direct een aanval, die goed ging omdat ze over een betere techniek beschikt dan de wegrenster, die met name op de balken seconden verloor ten opzichte van het jeugdige cross-talent. Ook Ellen van Loy passeerde Lucinda, maar zij kon de Belgische nog counteren, waardoor ze een mooie podiumplek in handen kreeg.

“Volledig leeg, gesloopt maar voldaan op een derde stek”, pufte Lucinda zelf. Een mooie cross met zware stroken en een excellerende Marianne Vos. De volledige wereldtop was niet aanwezig, maar het resultaat van Lucinda mocht er toch zijn met zoveel specifieke crossers aan de start.

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search