Mooi slot wegseizoen voor Lucinda op EK

Lucinda heeft met een goed gevoel afscheid genomen van het wegseizoen. Ze zal niet actief zijn op het WK op de weg. Lucinda wil serieus werk maken van het cross-seizoen, dat ze tot en met 31 december nog doet in dienst van Rabo Liv. Zaterdag was ze met de nationale ploeg actief op het EK op de weg in Plumelec. Ze speelde een hoofdrol in de voorbereiding van het goud van Olympisch kampioene Anna van der Breggen. Een andere ploeggenote van Rabo Liv, Kasia Niewiadoma, werd tweede. Lucinda eindigde na beulswerk in het peloton.

Nadat er in de eerste 65 kilometer weinig was gebeurd, reageerde Lucinda attent bij een uitval van een middelgrote kopgroep van acht rensters. Ze was de enige vertegenwoordigster van Oranje en controleerde de koers goed, zonder zich over de kop te fietsen. In de finale reed ze na een aanval van haarzelf nog met drie rensters voorop. Pas toen de toppers in de aanloop naar de 1,5 kilometer lange slotklim tempo gingen maken, werd het groepje ‘Brand’ achterhaald. Daarna kon ze nog even bijspringen, waarna op de klim de tank leeg was.

Op die slotklim ging de voor de Poolse ploeg rijdende Kasia Niewiadoma vol in de aanval. Anna van der Breggen kon als enige ternauwernood volgen. In de afdaling sloten nog een paar rensters aan, maar in de sprint was Van der Breggen net als in Rio ongenaakbaar.

Lucinda werd op bijna een minuut 41e, maar ze was tevreden. “Het ging heel goed. Ik zat super in de wedstrijd.  In een mooie kopgroep. Ik was echt heel sterk. Uiteindelijk werd het gat in de finale dicht gereden en toen gingen we voor Anna. Met succes. Een mooie dag. Fijn, om met zulke goede benen een goede wedstrijd te rijden en het wegseizoen af te sluiten.”

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search