Mindere benen Lucinda in Strade Bianchi, maar op karakter toch in beeld

De tweede grote klassieker van het seizoen, de zo spectaculaire Strade Bianchi, is voor Lucinda wisselend verlopen. Ze was niet bepaalde geweldig in vorm, miste al vroeg in koers de boot toen ploeggenote Kasia Niewiadoma de wedstrijd open trok, kwam terug, belandde zelfs in een kopgroep van twee, maar ze miste de macht in de finale. Dat was niet het geval met Kasia. Die forceerde de beslissende kopgroep en moest in de laatste paar honderd meter alleen in wereldkampioene Lizzie Armitstead haar meerdere erkennen.

Lucinda had zich meer voorgesteld van wat ook zij één van de mooiste wedstrijden van het jaar vindt. “Het is en blijft een schitterende koers, maar slechte benen komen niet bepaald van pas. Al vroeg in de koers trok Kasia de koers open. Dat had wel het beoogde effect, maar ik moest dus lossen.”

Op karakter kwam Lucinda daarna toch weer in beeld. Net toen ze weer aan leek te sluiten, reed ze echter lek. Het kostte erg veel energie om de scheve verhoudingen daarna weer recht te zetten. “De derde strook ging met up en downs. Niet alleen een fysiek, maar het was ook mentaal een gevecht. Eenmaal op verharde weg kwam mijn groepje toch weer terug.”

Met de finale in zicht ging Nikki Harris in de aanval. Lucinda koos voor de achtervolging op de Britse, achterhaalde Harris ook, maar Nikki was niet echt genegen om met de rappe Lucinda vol door te trekken. Lucinda: “De samenwerking was wel redelijk, maar zij ging duidelijk niet vol. Achter ons was het wel vol koers. Een klein groepje met alle favorieten sloot bij ons aan. Ook Anna en Kasia waren erbij. Ik probeerde weer weg te komen, maar toen was de tank leeg. Over en uit.”

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search