Materiaalpech treft Lucinda in laatste wereldbekerkoers

Het zat Lucinda en haar ploeg Rabo Liv zaterdag niet mee in de GP Plouay. Het team én Lucinda werden door materiaalpech geplaagd, waardoor het voor Anna van der Breggen heel lastig werd de eindzege van de wereldbeker over de streep te trekken. Ze werd tweede in het klassement. De ploeg won wel het ploegenklassement en Kasia Niewiadoma het jongerenklassement. Lizzie Armitstead sloeg een dubbelslag. Ze won én de wedstrijd én het klassement. Pauline Ferrand Prevot werd derde in de koers en Anna van der Breggen zesde. Lucinda twaalfde.

Lucinda voelde zich goed en dat was ook lange tijd in de wedstrijd te zien. Ze reed voortdurend in de voorste rangen. Tot de pechduivel toesloeg. Lucinda: “Ik had goede benen en kwam in een kopgroep met alle belangrijke ploegen. Maar toen reed een Italiaanse mijn derailleur kapot. Dus een fietswissel en wat hectiek, omdat we niemand in de kopgroep meer hadden.”  Tot overmaat van ramp was Kasia Niewiadoma vooraan al weggevallen door pech. Maar Roxane Knetemann en Shara Gillow deden goed hun werk.

Zijn zorgden er voor, dat de kansen van Anna ondanks het aanvalsgeweld van met name Lizzie Armitstead en Megan Guarnier in tact bleven. Lucinda keerde ook weer terug vooraan en pakte meteen haar rol als wegkapitein weer op. “Op de klim voor de finish met nog een ronde te gaan, barstte het echt los en toen kon ik niet mee. Maar dat zat vooral in het koppie”, gaf Lucinda toe. Ze verzette zich daartegen en maakte in de laatste ronde toch weer de oversteek naar de voorste groepjes. Maar alles kostte natuurlijk veel energie. Toen in de laatste ronde de favorieten bergop weer versnelden, moest Lucinda dan ook definitief afhaken.

In het vervolg had Anna van der Breggen alleen nog Pauline Ferrand Prevot bij zich. Anna mocht maar twee plaatsen achter Lizzie Armitstead eindigen bij een overwinning van de Britse. Anna kon zelf niet wegkomen en zag Armitstead inderdaad winnen, maar zelf kwam ze niet verder dan de zesde plek. En dat was helaas niet voldoende. De eindzege in het ploegenklassement werd desondanks door het team uitbundig gevierd.

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search