Lucinda zesde bij opening klassieke seizoen

Het klassieke wegseizoen is zaterdag traditioneel begonnen met Omloop Het Nieuwsblad. Lucinda toonde zich direct. ze maakte onderweg deel uit van een belangrijke aanval met alle favorieten en uiteindelijk werd ze zesde. Zelf was ze daar niet tevreden mee, maar dan vooral omdat de ploeg zich in haar dienst had gesteld. “Een mooie uitslag, maar ik had er graag meer uit gehaald gezien het vertrouwen wat de meiden mij gaven en de opoffering voor mij.” Op Wereldkampioene Lizzie Armitstead stond geen enkele maat. Ze won na een indrukwekkende solo.

De eerste wedstrijd van het seizoen in West-Europa is altijd even zoeken naar de homogeniteit binnen de ploegen en ritme en vorm. Soms gaat dat goed, zoals vorig jaar toen Anna van der Breggen namens de Raboploeg won, en soms niet helemaal, zoals zaterdag. Toch zat de ploeg van Lucinda goed in koers. Na de Paterberg ontstonden er voor het eerst verschillen en zonderden tien belangrijke rensters zich af van de rest. Onder hen Lucinda en Anna. Toch kwam er weer een grote groep van 46 rensters bijeen.

Op De Molenberg barstte het echt los. Lucinda voelde zich redelijk. “Maar ik had meer lef kunnen toenen om iets te proberen op minder cruciale momenten”, bekende ze na afloop. “Vanaf de Molenberg reden wij achter de feiten aan. Anna en Roxane gaven mij het vertrouwen voor de sprint en hebben er alles aan gedaan om Lizzie terug te pakken.”

Dat lukte dus niet. Ook ploegleider Koos Moerenhout moest toegeven, dat de ploeg van Armitstead, Boels-Dolmans, dit keer meet controle had dan het Rabo Liv Team. “Een goed leermoment”, vond Koos Moerenhout. “Dit is niet erg, we zijn net begonnen. Hier moeten we weer sterker van worden.”

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search