Lucinda wijst Anna van der Breggen de weg in IJsseldelta

Lucinda heeft zaterdag in de Omloop van de IJsseldelta haar rol als wegkapitein en sluwe vos van het Rabo Liv Team weer helemaal waargemaakt. In een kopgroep van negen met vier Raborensters plaveide ze het pad waarover Anna van der Breggen naar de overwinning snelde. Lucinda werd zelf op bijna drie minuten zevende.

Ploegleider Sierk-Jan de Haan noemde na afloop de overwinning van Anna ‘een sterke teamprestatie’. Hij roemde met name de rol van Lucinda als wegkapitein. “In die kopgroep zie je dan weer de koers-slimheid van Lucinda. Ze kan de wedstrijd lezen als geen ander. Op de juiste momenten de groep op de kant trekken en gaten laten vallen. Daar heeft Anna heel handig van geprofiteerd. Een echte team-effort”, vond De Haan.

Lucinda genoot ook van de koers door en rond Zwolle, de woonplaats van Anna van der Breggen. Het was een echte waaierwedstrijd en dan is Lucinda op haar best. “We waaiden bijna van de weg”, meldde ze zelf lachend. “Vanuit de start ging het direct op de kant. Eerst een groter groepje dat brak, om later toch weer samen te komen en daarna op de eerstvolgende dijk toch definitief te breken.”

Natuurlijk zat ze zelf voorin en ze vond nog drie ploegmaats terug: Anna, Moniek Tenniglo en youngster Jeanne Korevaar. De vier deden goed hun werk, maar dat gold ook voor de andere vijf vluchtsters. Niemand kon verzaken en dat gebeurde ook niet. Vervolgens was het de koppen tellen en rekenen. Met sprintkanon Kirsten Wild was een gevaarlijke kandidate voor de winst mee. Lucinda besloot dat de groep weer op de kant moest om Wild te lossen. “Maar we kregen haar er niet af”, concludeerde Lucinda.

Vervolgens kwam het moment waar ploegleider De Haan op doelde. Lucinda zette het groepje van negen andermaal op de kant en ze liet een gat vallen toen Anna vooraan verscheen. Vera Koedooder en Lauren Kitchen sloten ternauwernood aan. Kitchen moest er al snel af en Koedooder was blij dat ze in het wiel van Van der Breggen stand hield. In de sprint was Anna duidelijk de baas.

In de achtervolgende groep probeerde Lucinda nog naar het podium te grijpen. Lucinda: “In de diepe finale probeerden Moniek en ik nog weg te komen voor plek drie, maar dat lukte niet. Vooral ook omdat ik constant op slot gezet werd door Kirsten Wild. Kirsten en ik zaten elkaar te zieken, maar ik was eigenlijk ook gewoon leeg. Ik heb er de hele week over gedaan om een beetje bij te komen van de Energiewacht Tour.”

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search