Lucinda voor ‘spek en bonen’ naar Zwitserland

Een missie naar het Zwitserse Meilen heeft Lucinda zaterdag weinig opgeleverd. Ze moest de koers voortijdig verlaten, nadat ze tot tweemaal toe een enkel verzwikte. De cross was zwaar (modder), maar ook veel te technisch voor een renster als Lucinda, die niet echt in de discipline is gespecialiseerd.

“Mooie cross-omstandigheden”, meldde ze zelf uit Zwitserland, Maar daarmee had je dan ook alles gehad. “Het was een parcours met een zware klim, vervolgens gedeeltelijk over een weiland en daarna een stuk over de weg. Daarna kregen we een zeer steile en gladde afdaling voorgeschoteld. Al bij het verkennen was duidelijk dat die afdaling technische skills vereiste die ik (nog) niet bezit. Dus besloten dat lopen voor mij sneller zou zijn.”

Na een goede start en de eerste afdaling goed te zijn doorgekomen, werd Lucinda ‘meegenomen’ door een renster voor haar die onderuit ging. Daarbij ging ze door een enkel. Op het wegstuk kon ze daarna weer kracht zetten om vervolgens in de tweede afdaling nogmaals door dezelfde enkel te gaan. Daarna besloot ze uit voorzorg uit koers te stappen.

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search