Lucinda voelt zich nog niet top in Bira

Na de toch goed verlopen proloog werd Lucinda donderdag in de Emakumeen Bira direct met een bergetappe geconfronteerd. Dat liep niet zoals ze wenste, maar ze kon in de finale met een razende afdaling de schade uiteindelijk wel beperken. Ze maakte ook deel uit van een succesvol team, want Kasia Niewiadoma deed het hem weer. De Poolse werd vierde en veroverde zowel de gele trui als de bergtrui. Voormalig Raborenster Megan Guarnier won de rit.

“Het loop nog niet zoals ik zou willen. In de klim werd ik dik gelost. Daarna kon ik nog wel terugkomen en de sprint van het peloton winnen, maar dat is dan ook alles.” Lucinda was kei eerlijk over zichzelf. Ploegleider Koos Moerenhout zag het niet zo donker in. “Voor Lucinda en Anna van der Breggen geldt hetzelde. Ze zijn hier gewoon op zoek naar koershardheid na een hele lange hoogtestage”, verklaarde Moerenhout het wat wisselende gevoel. “Zo gek is dit niet. Zowel Lucinda als Anna rijdt niet slecht al zullen ze dat zelf wel anders ervaren. Ik maak me geen zorgen.”

De etappe verliep dus wel goed voor de ploeg al moest de organisatie nog wel ingrijpen om te voorkomen, dat een eigen flater grote gevolgen kreeg. De kopgroep met Kasia werd op minder dan vijf kilometer een verkeerde weg ingestuurd. Weer terug op het parcours reden de aanvalsters ineens achter het peloton. De organisatie besloot de koers stil te leggen en de kopgroep te laten vertrekken met anderhalve minuut voorsprong. Dat leverde het Rabo Liv Team uiteindelijk twee mooie truien op.

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search