Lucinda voelt zich beter op Europese spelen

Het ging zaterdag met Lucinda in de wegrace van de Europese spelen al stukken beter dan vorige week in de Emakumeen Bira, toen ze na een lange hoogtestage nog duidelijk koershardheid en ritme miste. Het betere gevoel in Bakoe leidde zaterdag nog niet direct tot een opvallend resultaat, maar ze koesterde de stijgende lijn. Ze zag wel haar ploeggenotes bij het Rabo Liv Team Kasia Niewiadoma (nu rijdend voor Polen) en Anna van der Breggen zilver en brons pakken. De Witrussin Elenia Amialusiuk klopte het duo in de sprint.

De koers verliep niet slecht voor Lucinda, al miste ze in de finale nog net dat kleine beetje inhoud om tot de streep door te kunnen trekken. Twee rondes voor het einde nam ze het initiatief voor een aanval. De Italiaanse Ratto en een Poolse glipten mee. Later sloten Anna van der Breggen en Ellen van Dijk aan. Lucinda offerde zich op voor haar teamgenoten door veel werk te verrichten, maar anderhalve ronde voor het einde was de tank toch leeg.

Ze was desondanks tevreden. “Ik was alweer een stuk beter dan vorige week in Baskenland. In het begin heb ik steeds geprobeerd om me zoveel mogelijk voorin te handhaven en daar werk te verrichten voor de ploeg. Dat lukte. Toen kwam ik nog voorop ook. Nadat Anna en Ellen erbij waren gekomen, heb ik nog even voor hen kunnen werken, maar anderhalve ronde voor het einde moest ik toch lossen. Het algemene gevoel is echter goed. De vorm wordt beter. Goed zo vlak voor het NK.”

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search