Lucinda vindt goede cadans weer beetje terug

Na een paar mindere wedstrijden kon Lucinda zondag in Gent-Wevelgem weer bijna ouderwets gas geven. Het liep nog niet zo goed als vorig jaar in deze periode, maar in vergelijking met de laatste wedstrijden leek zondag de ‘oude Lucinda’ weer een beetje opgestaan. “Zo dit gaat weer ergens op lijken”, constateerde ze zelf. Marta Bastianelli won de sprint van een grote groep waarin Lucinda’s ploeggenote Floortje Mackaij naar de achtste plek sprintte. Lucinda zelf kwam 19 seconden later over de streep, maar ze was dit keer niet ontevreden.

Ze moest in de Vlaamse klassieker in het begin vooral controleren en later de ploeg goed positioneren voor de beslissende stroken. “Dat positioneren ging goed en ik kon voor de Kemmel en gravelstukken goede leadouts doen om de ploeg van voor te houden. Na de tweede keer Kemmel werd ik gelost, maar alles kwam weer samen. Ik kon een beetje herstellen en na Ieper veranderde de windrichting nog een beetje dus probeerden wij het samen met Boels op de kant te zetten.”

Dat lukte, want de koers was daarvoor zwaar genoeg geweest om een deel van het peloton af te matten. Lucinda: “We konden zien dat het zwaar maken van de koers de hele dag toch wel had gewerkt had, want ondanks weinig wind brak het toch weer. De eerste groep bestond uit ongeveer 40 rensters en wij zaten goed. Met een kilometer of acht te gaan, hebben we als ploeg geprobeerd om met aan te vallen de organisatie van andere teams te ontregelen. Om zo Ellen van Dijk in positie te brengen voor een ultieme aanval.”

De opzet slaagde helaas niet. Ellen kwam niet weg. Een sprint van de eerste groep was onvermijdelijk. Lucinda was na al het werk intussen leeggereden en liet de sprint over aan Flootje Mackaij, die achtste werd. Geen podium, maar het marcheerde weer wat beter bij Team Sunweb en met name voor Lucinda. “Ik ben blij dat ik vandaag kon vaststellen, dat het wat mindere rijden in de afgelopen wedstrijden zeker met de kou te maken had. Heb zeker nog niet de benen zoals vorig jaar in deze periode, maar vandaag was het echt stukken beter!”

Cor Vos

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search