Lucinda viert mee met Rabofeest in Luxemburg

brand_0504Ze pakte zelf geen prijs, maar ook Lucinda kon zondag vol genieten van het succes van haar ploeg Rabo Liv in het Festival Elsy Jacobs in Luxemburg. De ploeg won werkelijk alles wat er te winnen viel in de driedaagse best wel pittige etappekoers in het Groothertogdom. Marianne Vos (2x) en Anna van der Breggen pakten alle etappes. De laatste veroverde de gele trui. Marianne de puntentrui, Pauline Ferrand Prevot was de beste klimster en beste jongere en het team won met afstand het ploegenklassement. Lucinda, tiende in de eindstand, leverde geen onbelangrijke bijdrage aan de hegemonie van haar team in de Luxemburgse heuvels.

Ze voelde zich ook goed in de koers in de Ardennen. Iedere dag reed ze in de voorste regionen mee. Omdat de ploeg al op de eerste dag via Marianne Vos de leiderstrui veroverde, was dat hoofdzakelijk in een controlerende rol. “Maar dat ging lekker, ik had goede benen. De vorm is helemaal okay momenteel. Het was ook ontzettend leuk om in dit team deze ronde te rijden en de trui te verdedigen. Ook voor mij was het genieten. Van de overwinningen, die wel collectief hebben afgedwongen en van het respect dat we duidelijk kregen.”

In de laatste etappe belandde ze in de finale in een defensieve rol nog in een ontsnapping met vijf onder wie wereldtopper Emma Johansson. Het leek even een mooie groep en een mooie kans voor Lucinda, want als ploegmaat van de klassementsleidster hoefde ze natuurlijk geen trap te doen. “Maar er waren er teveel die niet wilden rijden. Het was heel snel duidelijk, dat het een kansloos avontuur was”, zag ze zelf.

Vervolgens probeerde ze het zelf in de slotkilometer. In de laatste bocht, 500 meter voor de finish, aan het einde van een afdaling ging ze vol door, maar ze schoof onderuit. Ze liep daarbij gelukkig geen verwondingen op en kwam met behoorlijke achterstand binnen, maar omdat het binnen de 3 kilometergrens gebeurde, kreeg ze de tijd van het peloton.

Lucinda: “Het was een alles of niets poging. Een echte kamikaze-actie en het werd dus helemaal niks. Maar acht, het was een mooie ronde. Nu even twee dagen rust nemen en dan op weg naar de Women’s Tour of Britain. Die duurt vijf dagen. Daarna heb ik een tijdje om weer op adem te komen. Ik heb een intensief programma gedraaid. Met plezier en succes, maar straks is er ook tijd om bij te tanken.”

[fblike]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search