Lucinda verspeelt teveel energie vóór finale Strade Bianche

Lucinda had zaterdag in de eerste vrouweneditie van de Strade Bianche betere benen dan vorige week in Omloop Het Nieuwsblad, maar ze schoot er niet zoveel mee op. Al vóór de echte finale begon, had ze haar tank in dienst van met name Anna van der Breggen en Kasia Nieuwiadoma leeg gereden. Die twee gingen dan ook de beslissende fase in de kopgroep tegemoet. Maar ze wonnen niet. Voormalig Raborenster Megan Guarnier reed solo naar winst. Van der Breggen werd 5e en Nieuwiadoma 6e. Lucinda werd in het spoor van haar Australische ploeggenote Shara Gillow 18e.

Zoals gezegd, was het de allereerste keer, dat het vrouwenpeloton over de bij de profs vermaarde witte stroken in Italië reed. Iedereen genoot van een prachtige, spectaculaire maar ook loodzware koers. Lucinda trachtte al snel iets te forceren, maar dat bleek vergeefse moeite. “Ik heb geprobeerd in het begin weg te komen… Maar het peloton begon liever gegroepeerd aan de stroken.”

Ze was wilde voor de grote strook van 9 kilometer kopvrouw Anna van der Breggen van voren houden. “Dat lukte ook, maar het betekende wel, dat ik daar al veel energie mee verloor”, meldde Lucinda zelf. Ze voelde daarbij wel, dat ze goede benen had. “Ook op de stroken kon ik van voor blijven. Bij versnellingen moest ik lossen , maar ik kon lang steeds goed terugkomen.”

In de finale waren de benen op bij Lucinda. Teleurstelling overheerste, omdat ze zich goed voelde, maar daar weinig mee kon doen. Lucinda: “Al met al ben ik wel teleurgesteld. Ik wilde weer zo goed helpen, dat ik daar teveel energie mee verloor. Jammer, want ik had veel betere benen dan vorige week. Uiteindelijk haal ik veel voldoening uit het feit dat Anna veel had aan mijn werk, maar ik had ook wel wat later mee kunnen gaan doen.”

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search