Lucinda verlengt contract met Rabo Liv Team

Lucinda rijdt ook in 2016 voor het Rabo Liv Team. Ze is de derde topper van de ploeg die de afgelopen tijd heeft bijgetekend. Anna van der Breggen en Shara Gillow gingen haar voor. De 26-jarige tweevoudige Nederlandse kampioene is momenteel aan haar derde seizoen in Rabo-dienst bezig. Het meest succesvolle uit haar carrière met onder meer goud tijdens de nationale kampioenschappen op de weg en twee ritzeges in de Giro Rosa.

De afgelopen tijd meldden zich dan ook meerdere ploegen bij Lucinda. Tot gesprekken met andere teams kwam het echter niet. Lucinda: “Ik ben steeds open geweest toen er interesse kenbaar werd gemaakt. Natuurlijk voelde ik me gestreeld, maar zei ook dat ik toch eerst met mijn huidige ploeg wilde praten. Tot gesprekken met andere teams is het dan ook niet gekomen. Ik heb hier al mooie jaren meegemaakt en zit lekker in mijn vel. Moet je dan vertrekken? Ik had in elk geval weinig behoefte. Gelukkig waren we er snel uit.”

Lucinda is in de drie jaar bij het Rabo Liv Team uitgegroeid tot een complete renster en ze is ook definitief doorgedrongen tot de mondiale top. Ze wordt gevreesd voor haar eindschot en aanvalslust en staat bekend om haar grote koersinzicht. In de wedstrijden waarin ze aan de start staat, is ze dan ook de captain, het verlengstuk van de ploegleider in de koers. Een rol die ze graag blijft vervullen.

“Ik voel me hier ontzettend goed thuis. Het contact met het management, de ploegleiding, de trainer en de andere rensters is top. Ik ben ook tevreden met wat ik heb en doe binnen de ploeg. Natuurlijk ben ik captain en dat is een rol, die me heel goed ligt. Maar ik krijg ook vaak de kans om voor eigen succes te gaan. Die balans is hier perfect. Ik weet wat ik heb en niet wat ik er bij een ander team terugkrijg. Ik ga graag op deze voet verder en verder hoop ik dat het team grotendeels in tact blijft.”

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search