Lucinda verbaast zichzelf in SP-cross Ruddervoorde

Nee, van een favorietenrol bij het EK cross van volgende week in jet Tsjechische Tabor wilde Lucinda na afloop van de Superprestige-cross in Ruddervoorde niets weten. Nochtans bombardeerden de commentatoren van Sporza haar tot de grootste kanshebster op goud. Gebaseerd op haar sterke optreden in Ruddervoorde en de voor een wegrenster ideale snelle omloop in Tabor, mits droog. Lucinda reed inderdaad voortreffelijk in Vlaanderen en werd tweede achter de dit seizoen ongenaakbare Maud Kaptheijns.

“Als je ziet hoe technisch het hier was en weet dat Lucinda Brand geen echte crosser is en dan nog zo sterk staat, dan moet dat op een parcours zoals in Tabor met veel lange rechte stukken wel wat opleveren”, vond Michel Wuyts. Lucinda zelf was een stuk nuchterder: “Natuurlijk gaat het goed en natuurlijk ontkom je er niet aan dat je een favorietenrol krijg opgeprikt, maar voor mij is en blijft Maud Kaptheijns de te kloppen renster. Ze is vreselijk goed momenteel.”

Spektakelstuk
Toch leek het er in Ruddervoorde een tijdje op, dat het duel om de overwinning een strijd zou worden tussen Lucinda en de Belgische wereldkampioene Sanne Cant. Ze maakten er een geweldig spektakelstuk van, al moet gezegd dat ook Maud Kaptheijns en ook nog Annemarie Worst daarin een belangrijke bijdrage leverden.

Lucinda leek tot driemaal toe een gat te slaan met de concurrentes, maar steeds kwamen die weer terug. Aan het begin van de slotronde leek Maud Kaptheijns geslagen na een nieuwe versnelling van Lucinda, maar zowel Kaptheijns als Cant counterden goed. Vlak voor de sprint sloot Lucinda weer bijna aan. Cant kon ze nog kloppen, maar Kaptheijns was net twee meter te ver.

‘Technisch steeds beter’
“Ik ben blij dat ik mijn derde cross van het seizoen dit niveau kan laten zien”, vertelde Lucinda. “Het was een leuk parcours en ondanks het technische gehalte kon ik mijn draai wel vinden. Zelfs de zandstrook ging verrassend goed. Ik heb eigenlijk geen noemenswaardige fouten gemaakt. Het gaat technisch steeds beter, maar Europees kampioen. Daar komt nog wel heel wat meer voor kijken. We gaan het zien. Ik kijk er in elk geval naar uit.”

Foto: Maud Kaptheijns wint. Lucinda sprint links naar de tweede plek. (Foto: Cor Vos)

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search