Lucinda verbaast zichzelf in Novilon Eurocup

portret_0214Zaterdag had Lucinda pap in de benen en zondag, zonder dat ze er zelf erg in had, kerosine. Na de beroerde dag in de Ronde van Drenthe, draaide het zondag in de Novilon Eurocup ineens weer als een trein. In het begin van de koers ging ze er vol tegenaan, omdat ze dacht nauwelijks beter te zijn dan zaterdag. In de finale had ze ineens winstkansen. Tot haar eigen verbazing. Het lukt net niet, misschien omdat ze eerder te dol te keer was gegaan. Na een ultieme aanval in de slotkilometer werd ze in een kopgroep van negen in de sprint ook 9e. Een leuke uitslag, maar Lucinda wil winnen.

“In het begin heb ik teveel met mijn krachten gesmeten, omdat ik niet had verwacht zoveel beter te zijn dan gisteren”, bekende ze na de finish. Onderweg ontwikkelde de koers zich in haar voordeel en merkte ze ook, dat ze zoveel beter was dan zaterdag. Maar de energie, die ze in het begin van de wedstrijd  overboord had gezet was ze wel kwijt.

Lucinda zette zelf een aanval op touw, maar in het groepje van zes sloop ook de snelle Emma Johansson mee. “Dus heb ik verder niets gedaan en maar afgewacht. Ik was ook al zo kapot.” Later sloten onder anderen Kirsten Wild en Chantal Blaak aan. Het regende aanvallen. Lucinda manoeuvreerde tactisch steeds sterk en moest wachten en wachten. Ze wist dat het zinloos was om met Wild naar de streep te rijden. Lucinda probeerde het nog een keer, maar dat was vergeefse moeite. Lucinda: “Ik heb alles nog op een laatste aanval gezet, maar het zat er niet in. In de sprint kon ik niet meer meedoen, want ik was gesloopt.” Zoals verwacht, was WIld de snelste in de sprint. Lucinda werd 9e.

Ploegleider Koos Moerenhout was toch tevreden. “Lucinda was vandaag weer top. Gisteren had ze het moeilijk, maar ik zag vandaag strijd en tactisch slim koersen van haar. Helaas zat het er net niet in, maar we hebben als ploeg twee goede dagen achter de rug.”

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search