Lucinda trekt opgaande lijn ook door in Heusden-Zolder

Voor wie het nog niet wist, Lucinda hoort deze winter gewoon bij de wereldtop van het veldrijden. Tweede Kerstdag bevestigde ze in de Wereldbekerwedstijd van Heusden-Zolder andermaal, dat ze flinke stappen heeft gemaakt. Ze reed een groot deel van de wedstrijd alleen voorop en maakte bij het begin van de slotronde nog deel uit van de kopgroep van vier. Ploegmaat Marianne Vos reed op indrukwekkende wijze naar winst. Lucinda kwam net iets tekort voor het podium, ze werd vierde.

“Bij het ingaan van de laatste ronde mag ik wel wat feller zijn”, bekende ze na afloop. “Maar ik heb me niet op laten jutten en daardoor minder grote fouten gemaakt. Het was echt een goede wedstrijd van mij. Net geen podium, maar ik ben heel tevreden over deze wedstrijd.”

Na de hectische start besloot Lucinda alleen op avontuur te gaan. Ze reed weg van de rest en sloeg een gat van maximaal tien seconden. Achter haar vond ploegmaat Marianne Vos een plek in de achtervolgende groep. Marianne consolideerde daar, maar zag Katarina Nash en Sanne Cant samen werken in de achtervolging. “Ik kon de marge helaas niet handhaven”, bekende Lucinda.

In de slotronde liet ze zich een beetje verrassen na de vroege versnelling van Marianne Vos, maar dat kon de pret niet drukken. Lucinda: “Ik kon rust bewaren dit keer. Misschien de volgende keer iets feller in de finale, maar dit is gewoon een goede cross geweest.”

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search