Lucinda trekt opgaande lijn in Bira door

brand_bira_0614Ook in de derde etappe van de Emakumeen Bira toond Lucinda zaterdag progressie. Op het lastige terrein voelde ze zich prima. Dat leidde tot twee aanvallen, maar uiteindelijk kon ze in de finale bij versnellingen van ploeggenoten net niet aanhaken. Pauline Ferrand Prevot sloeg haar tweede dubbelslag deze ronde. Ze won na een geweldige solo van vijftig kilometer en heroverde de gele trui op ploeggenoot Marianne Vos, die 2e werd. Lucinda werd 11e op ruim twee minuten en ze klom naar de 13e plek in het klassement.

Ze had zelf een prima gevoel na de zware etappe. “Het liep vandaag goed. In het begin heb ik op een klimmetje een aanval geplaatst. Toen kreeg ik Emma Pooley mee, maar dat durfde ik toch nog niet goed aan, dus werden we weer snel ingelopen.” Op de eerste zware beklimming van twee in de finale kon ze tot haar eigen verrassing voor het eerst in deze ronde bergop goed volgen. “Alleen bij versnellingen van mijn ploeggenotes moest ik er af, maar dat waren er meer. We kwamen toch in een groepje weer terug.”

In de finale probeerde ze het zelf nog een keertje, “Toen Pauline weg was, hoefden we niet veel meer te doen. Er was totaal geen organisatie, dus hoefden we alleen mee te gaan bij versnellingen. Op een klim heb ik het nog geprobeerd. Ze lieten me gaan, maar kwamen toch weer terug. Toen Anna van der Breggen counterde kon ik niet meer mee. De laatste twee kilometer heb ik alleen gereden, maar ik ben niet ontevreden.”

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search