Lucinda trekt goede start door in Strade Bianche

Lucinda eindigde zaterdag in de prachtige Strade Bianche net naast het podium. Maar de lol was er niet veel minder om. “Een onwijs gave wedstrijd. Twintig kilometer voor de finish rekende ik nergens meer op en dan doe je ineens toch mee om de winst”, constateerde Lucinda. “Natuurlijk is het niet leuk om dan ‘maar’ vierde te worden, maar ik ben hier heel wat blijer mee dan met de vierde plek op het WK cross.” Elisa Longo Borghini klopte Lucinda’s voormalige ploeggenote Kasia Nieuwiadoma om de winst.

Vorig weekend begon ze fantastisch aan het wegseizoen met winst in de Omloop Het Nieuwsblad. Geen WorldTour wedstrijd zoals Strade Bianche, maar wel een erkende klassieker. In Italië bevestigde Lucinda haar bliksemstart. Ze reed een degelijke koers en leek in de finale even de sterkste van allemaal. De steile slotklim in de straten van finishplaats Siena was echter net iets te zwaar voor Lucinda. Ze begon solerend aan de slotkilometer, maar werd net na het steilste deel voorbij gesneld door Longo Borghini en Nieuwiadoma.

Oversteek
De koers was lange tijd erg gesloten. Pas bij het begin van de laatste drie gravelstroken brak het peloton. Lucinda belandde in de tweede groep op een halve minuut van de vijf koploopsters. Dat verschil bleef lange tijd in tact. Maar het liep terug toen de aanvalsters vooraan elkaar steeds meer gingen aankijken. Lucinda probeerde vijf kilometer voor de streep de oversteek te maken en vond een bondgenoot in haar voormalige ploeggenote Shara Gillow.

In de laatste twee kilometer kwamen de twee bij de koploopsters. Gillow trok meteen door en even later volgde Lucinda, die de Australische op de slotklim snel loste. Maar ze hield het ook niet vol. Lucinda: “Het was onwijs zwaar. Ik zat ook helemaal stuk en moest me omhoog worstelen. Net na het steilste stuk kwamen Elisa en Kasia er overheen en ik kon niet meer aanpikken. Maar ik heb vrede met de vierde plek. Ik ben een paar keer dood gegaan en had dit echt niet verwacht.”

Foto: Anton Vos | Cor Vos

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search