Lucinda tevreden met podium in Gent-Wevelgem

Lucinda reed zondag een prima koers in Gent-Wevelgem. In de finale was ze echter te geïsoleerd om het sterke Boels-Dolmans te dwarsbomen. Chantal Blaak rondde een gave aanval in de finale winnend af. Lucinda sprintte in het groepje achtervolgers naar derde plaats. Dus podium. Een leuk resultaat. Zeker gezien het koersverloop, waarin de andere Raborensters al snel uit beeld waren verdwenen.

“Natuurlijk win ik hier veel liever, maar het koersverloop in acht genomen, is het podium nog redelijk knap”, vond Lucinda zelf. “Er was in de finale bijna geen beginnen aan. Samen met Jeanne Korevaar bleef ik als enige vooraan over toen het op de kant ging. Later kon Jeanne niet meer volgen en zat ik in een kopgroep van twintig met vijf rensters van Boels-Dolmans en ook een overtal van onder andere Wiggle. Dan kun je als eenling niet veel meer beginnen.”

Ploegleider Koos Moerenhout noemde de misser in de waaiers het enige schoonheidsfoutje van wat hij toch ‘een mooie dag’ vond. “Het was niet goed, dat we daar in eerste instantie slechts twee renster vooraan hadden en later zelfs nog maar een. Of je nu met jouw sterkste formatie hier bent, of niet, onze rensters zijn van een niveau, dat dit niet mag gebeuren”, meldde Koos. Hij zag zijn wegkapitein uiteindelijk nog de meubelen een beetje redden met haar kwaliteiten en brok aan ervaring.

Lucinda moest in de kopgroep alle zeilen bijzetten met de Boels-talenten als tegenstanders. “Ze demarreerden om beurten. Ja, zoals het hoort in zo’n situatie. Het was moeilijk kiezen. Wanneer reageer je wel en wanneer niet. Toen Chantal Blaak weg sprong, reageerden Emma Johansson en Annemiek van Vleuten. Van ploegen met meer rensters in de kopgroep. Toen moest ik wel mee, want anders ben je bij voorbaat kansloos.”

De negen achtervolgsters vonden elkaar echter niet, waardoor de sterke Blaak snel uitliep. Lucinda: “De laatste tien kilometer heb ik er voor gekozen om voor het podium te gaan. Niet meer mee gereden, maar me gespaard voor de sprint. Dat was nog niet zo makkelijk, maar uiteindelijk heb ik wel vrede met de derde plaats.”

Wordt de zegereeks van Boels-Dolmans frustrerend voor de ploeg? Lucinda: “We moeten ons op onszelf focussen maar niet teveel op Boels letten. Je moet willen winnen en niet er van uit gaan om alleen maar Boels te kunnen verslaan. Want hoe meer je dat wilt, hoe kleiner de kans dat het lukt. Het moet geen dilemma worden.”

Bekijk HIER de Sporza video van de koers

Foto: Anton Vos | Cor Vos

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search