Lucinda strandt op zucht van tijdritpodium

Ze kwam uiteindelijk maar een zuchtje wind tekort voor een mooie bronzen plak op het Nederlands kampioenschap tijdrijden. Lucinda werd in Emmen na 26,5 kilometer rijden tegen de klok vierde. Zes seconden trager dan nummer drie Chantal Blaak. Ze mocht desondanks tevreden zijn, want vierde op een vlak parcours met winderige stukken is voor haar heel goed. Ze komt beter tot haar recht in een tijdrit op geaccidenteerd terrein. Lucinda’s ploeggenote Anna van der Breggen verraste met goud. Ze hield superspecialiste Ellen van Dijk ruim achter zich.

Lucinda merkte direct, dat de vorm goed is. “Wat een verschil met vorig jaar. Ik zat direct goed in het ritme. Het was een echt tijdrijders parcours net rechte winderige stukken. Dat was niet echt in mijn voordeel, maar het liep toch lekker. Ik had een zeer goede tussentijd, maar halverwege had ik het wel moeilijk om het ritme hoog te houden, maar toen ik daar overheen kwam. kon ik weer vol doortrekken.”

De goede dag en de goede vorm was echter net niet voldoende voor eremetaal. Lucinda baalde ook een beetje, maar realiseerde zich ook, dat ze gewoon een prima tijdrit had afgewerkt. “Helaas wat het net niet genoeg voor het podium. Al had ik daar vooraf nooit aan gedacht, maar als je er dan zo dichtbij zit, is het natuurlijk wel jammer.” Het gevoel in de aanloop naar het NK op de weg heeft echter een boost gekregen.

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search