Lucinda strandt op haar van 2e wereldbekerzege

Lucinda deed zondagmiddag in de wereldbekerwedstrijd Sparkassen Giro van Bochum alles wat ze moest doen, maar uiteindelijk kwam ze slechts een paar millimeter tekort voor de tweede wereldbekerzege in haar carrière. De Italiaanse Barbara Guarischi bleek in een bloedstollende massasprint net een paar millimeter sneller. Lucinda koesterde na enige tijd desondanks de tweede plek. Lucinda: “Direct na de finish is het natuurlijk geweldig balen, maar nu realiseer ik me dat een tweede plek in een wereldbekerwedstrijd toch ook mooi is.”

De wedstrijd in Bochum had niet zo bar veel om het lijf. Het stadsparcours was eigenlijk een wereldbekerkoers onwaardig, vond Lucinda’s ploegleider Koos Moerenhout en daar was zij het ook mee eens. Lucinda: “Er was nauwelijks de gelegenheid om het verschil te maken. Aan de ene kant leuk een parcours in de binnenstad, want er is dan veel publiek, maar als koers stelde het niet echt heel veel voor. De finale was eigenlijk nog het spannendste.”

In het parcours was een klimmetje opgenomen en bij de laatste passage, op zeven kilometer van de finish, brak het peloton. Lucinda zat goed voorin. Lucinda: “Maar 2,5 kilometer voor de meet kwam er weer een groep terug en toen werd het vooraan heel hectisch. We raakten elkaar kwijt en ik zat vanaf dat moment eigenlijk niet goed meer. Ik wist dat ik naar voren moest. Vlak voor de laatste bocht maakte ik een sprintje. Velocio hield de binnenbocht kort, maar ik passeerde buitenom. Ze zagen me wel aankomen, maar ik had zoveel snelheid, dat ik als eerste de bocht uitkwam. Toen was het nog best ver, zo’n 250 meter.”

Lucinda trok echter vol door en leek iedereen toch te verrassen. “Het ging een beetje gluiperig omhoog en ik voelde al snel dat ik al een sprintje had getrokken, maar de rest had het ook moeilijk. Ik voelde Barbara aankomen, maar dat ging niet met een snelheid van erop en erover. Ik leek ze op te kunnen vangen en toen kwam het op de allerlaatste jump aan. Dat deed zij beter dan ik. Toch meer een sprintster. Jammer, maar het is niet anders. Ik heb gedaan wat in mijn vermogen lag. Ach, een tweede plek is ook niet helemaal verkeerd.”

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search