Lucinda sluit met goed gevoel af in Baskenland

Lucinda toonde in de slotetappe van de Emakumeen Bira progressie. Zij het dat dat voor een groot deel op basis van inzet en bezieling tot stand kwam. Ze wilde met alle geweld een bijdrage doen aan het verdedigen van de gele trui van Kasia Niewiadoma. Mede door een vroege aanval slaagde ze daarin goed. Niewiadoma werd aan de voet van de laatste van twee zware cols afgezet, waarna de Poolse samen met Anna van der Breggen stand hield. Lucinda kon daardoor én door haar eigen rijden zondag gelukkig met een goed gevoel afsluiten. Ze won bovendien de prijs voor de strijdlust.

Lucinda maakte al snel deel uit van een kopgroep en trok later solo nog ferm door. “Ik heb er alles aan gedaan om vooruit te komen, zodat ik later van nut kon zijn. Ik zat snel in een goed groepje, maar  daar zat iemand bij, die niet te veel ruimte kon krijgen. Maar zo kon ik tot de voet van de laatste klim mijn werk doen. Daardoor kon ik hier toch nog met een goed gevoel afsluiten.”

Ze kon ook meedelen in de feestvreugde, want Nieuwiadoma gaf met steun van Van der Breggen ondanks diverse felle aanvallen van de concurrentie geen krimp meer. Ze leek zelfs even in de sprint van Emma Johansson te winnen, maar alle volgers lieten zich misleiden door het gejuich van Kasia voor de eindzege. Johansson won de rit met een wiellengte verschil, maar niemand in het Rabokamp die daar om maalde. De eindzege én het bergklassement waren immers wel binnen.”

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search