Lucinda opgelucht en tevreden na ploegentijdrit

archief_0822Lucinda heeft vrijdagavond in de voor de wereldbeker meetellende ploegentijdrit in de Open Suede Vargarda voor haar gevoel goed gereden. Op basis van de trainingen deze week in Zweden zag ze de zware wedstrijd enigszins angstig tegemoet, maar in koers liep het toch vrij goed. Haar Rabo Liv Team werd uiteindelijk tweede, op bijna anderhalve minuut van wereldkampioen Specialized Lululemon, maar weer ver voor nummer drie Boels Dolmans.

Het Rabo zestal leek iets te traag te beginnen. Bij het eerste meetpunt was het verschil met Specialized al bijna een minuut. Maar in het vervolg gaf de ploeg van Lucinda niet veel meer toe. Specialized blijft echter de grote favoriet voor de wereldtitel die volgende maand in Portugal op het spel staat.

Lucinda keek vooraf dus met enige huiver naar de ploegentijdrit, maar uiteindelijk viel het mee. “Ik ben opgelucht over hoe het bij mij vanavond liep. Deze week ging het tijdens de trainingen heel slecht en ik moest zelfs gewoon lossen. Zelfs vanochtend voelde ik mij nog niet echt fit, maar gedurende de dag leek het wat beter te gaan. In het begin ben ik wel wat voorzichtig geweest. Goede maar korte beurten en richting halverwege deed ik af en toe iets langer kopwerk.”

Tegen het einde werd het wel zwaarder. “Het cruciale punt voor mij was op de top van het klimmetje bij het door versnellen. Daar had ik het echt moeilijk. Toen heb ik nog twee goede beurten gedaan en daarna kon ik niet meer aanpikken. De laatste twee, drie kilometer moest ik de anderen helaas laten gaan.”

[fblike]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search