Lucinda ook in Omloop Hageland in subtop

Na de zesde plek in Omloop Het Nieuwsblad deed Lucinda het een dag later in de Omloop van het Hageland nog een fractie beter, vijfde. Dit keer was er een halve massasprint en daarin verliep het niet helemaal naar wens voor Lucinda, die volgens plan weer door haar ploeg Rabo Liv in de finale naar voren werd geschoven. Ze kwam te snel met de neus in de wind en het podium bleef daardoor net buiten handbereik. Oud-wereldkampioene Marta Bastianelli won onbedreigd.

Er werd keihard gekoerst, maar toch was er lange tijd sprake van een gesloten wedstrijd. Lucinda voelde zich lange tijd niet echt op haar gemak. “Er werd weer ontzettend hard gekoerst. In combinatie met veel wind, wegversmallingen en smalle wegen werd het daardoor behoorlijk hectisch. Ik had daar wel wat moeite mee”, bekende Lucinda.

Pas op de plaatselijke rondes vond Lucinda haar plek en kwam ze in de wedstrijd. “Op het klimmetje van de plaatselijke ronde werd een paar keer doorgetrokken, maar ik zat steeds in het voorste deel. Uiteindelijk werd het een hectische massasprint waarbij de ploeg mij nog probeerde te helpen. Ik moest van ver komen, maar door de wind. Ik wilde er een lange sprint van maken om een kans te maken. Maar het was in deze omstandigheden te lang om podium te rijden.”

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search