Lucinda ‘onwijs blij’ met winst Rivera in ‘Vlaanderen’

Het seizoen verloopt uitstekend voor Team Sunweb. Lucinda won al een klassieker, Omloop Het Nieuwsblad, en ploeggenote Coryn Rivera was de beste in Trofeo Binda. Zondag sloeg de Amerikaanse opnieuw toe. En in wat voor koers. Ze was de snelste in een elitegroep in de Ronde van Vlaanderen. Lucinda was daar niet meer bij, maar ze had in de finale wel op prima wijze de kansen van haar kopvrouw in deze koers verdedigd.

Het team reed in tactisch opzicht opnieuw een geweldige wedstrijd. Lucinda’s momenten moesten komen na de Kanarieberg. Dat deed ze dan ook. In de aanloop naar de Kruisberg probeerde ze weg te komen, maar ze kreeg geen millimeter ruimte. Op de kasseien van de Kruisberg ging het vervolgens goed, maar in het daarop volgende asfalt moest ze bij een versnelling van vier aanvalsters passen. Omdat ook Ellen van Dijk en Rivera de slag misten, was de ploeg op achtervolgen aangewezen.

Lucinda trok vanaf de kop van de Kruisberg de registers bij de achtervolgers open. Ze kreeg het gat dan ook kleiner waarna locomotief Ellen van Dijk overnam. Zij kreeg de vier vluchters onder de vod van de laatste kilometer te pakken. Rivera maakte daarna in een lange bloedstollende sprint het karwei alsnog af.

Lucinda bolde bijna vier minuten later dolgelukkig over de streep. “Ik voelde me vandaag goed. We zaten als ploeg goed in de wedstrijd. Goed overzicht. Controle. En goede communicatie. In de finale hebben we de wedstrijd alsnog in handen gekregen. Onwijs blij dat Coryn het toch voor elkaar kreeg.”

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search