Lucinda ondanks vroege val nog lang goed in ‘Trofeo Binda’

Ze lag al in de eerste kilometer op de grond, maar toch slaagde Lucinda er nog in om er iets van te maken in de Trofeo Alfredo Binda, een zware Italiaanse Worldtour wedstrijd. Ze keerde weer terug bij haar ploeggenotes en kon nog lange tijd hand- en spandiensten verlenen. In de finale was de pijp echter leeg. Anna van der Breggen en Kasia Niewiadoma bleven nog lang in beeld voor de overwinning, maar aan het einde van de rit was het weer de Britse Lizzie Armitstead die de hoofdprijs pakte.

Lucinda baalde natuurlijk van haar vroege val, want het kostte veel energie om weer ene plek vooraan terug te vinden. Vervolgens trok ze op de eerste klim vol door met de bedoeling de koers al van meet af aan hard te maken. Ook op de plaatselijke rondes van 19 kilometer met daarin twee klimmetjes voelde ze zich nog goed, maar toen een kopgroep van acht mét Anna en Kasia weg reed, zat ze niet echt goed meer.

“Na alles wat ik al gedaan had en meegemaakt, had ik echt niet meer de benen voor een nieuwe versnelling. Nu is het even afwachten hoe ik morgen wakker word. Hopelijk is alles goed en sta ik er komende week weer met mijn goede benen.”

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search