Lucinda niet supertevreden over tijdrit

lucinda_tijdritLucinda heeft woensdag bij het NK tijdrijden in Zaltbommel geen hoofdrol kunnen spelen. Dat verwachtte ze zelf vooraf ook niet, maar de 12e plaats in een tijd van 32:20 viel haar niet echt mee. “Een tijdrit liegt niet. Ik kon gewoon niet harder. Ik heb verder voor mijn gevoel ook niets fout gedaan”, constateerde ze zelf. Het NK was voor haar ploeg Rabo Liv wel een groot succes. Annemiek van Vleuten klopte verrassend wereldkampioene Ellen van Dijk. Marianne Vos werd derde en alle acht Raborensters eindigden bij de eerste dertien in de uitslag.

“Het was weer een zware klus”, vond Lucinda, die nog op zoek is naar goede benen van vorig jaar juni. “Ik draaide goed. Alleen had dat minstens een en liefst twee tanden groter gemoeten en dat kon ik niet. Ik startte wat te enthousiast maar gelukkig kon ik mij redelijk herpakken. Wel had ik moeite als de dijk draaide,waardoor we meer wind tegen hadden. Eigenlijk heb ik de hele rit de renster, die voor mij was gestart dichtbij zien komen en in de laatste tien kilometer kon ik haar inhalen.”

Echt slecht was het uiteindelijk niet, maar voor haar gevoel had Lucinda een half minuutje sneller gemoeten. Lucinda: “Van te voren had ik niet bedacht rond welke tijd ik wilde eindigen, maar na de finish wist ik al wel, dat ik graag onder de 32 minuten was gebleven.  Dat was een goede tijd voor mij geweest.”

Komend weekend verdedigt ze haar titel op de weg in Ootmarsum.

 

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search