Lucinda niet ontevreden na eerste klassieker

De eerste grote klassieker van het Westeuropese seizoen, de Omloop Het Nieuwsblad, heeft zaterdag een spetterende overwinning voor de ploeg van Lucinda opgeleverd. Anna van der Breggen klopte na een vlucht van veertig kilometer mede-aanvalster Ellen van Dijk in de sprint. Lucinda had heuvelop niet de beste benen, maar draaide wel goed op de kasseienstroken. Ze kon veel doen in de bescherming van de aanval van Anna. Lucinda werd uiteindelijk in het achtervolgende groepje op 14 seconden 15e.

“Het blijft toch een zware koers met een eigen gezicht”, vond Lucinda. “Ik merkte al direct dat het klimmen niet lekker ging, dus probeerde ik steeds goed van voor te zitten. Op de Paterberg kwam ik tot stilstand en moest toen tot op de top lopen. Daarna belandde ik in het tweede groepje met Rox, Kasia en Shara, maar onder aan de La Deuze kwamen we weer vooraan.”

In die eerste groep was de Raboploeg sterk vertegenwoordigd. Precies volgens eerder in de teambespreking gemaakte afspraken. “De kasseienstroken gingen daar al goed voor Lucinda, maar op de top van de Molenberg had ze een moeilijk. “Daar ging het op de kant en ik kon net aanpikken terwijl Anna weg reed met Ellen. Vanaf toen heb ik steeds een mentaal gevecht gehad met mezelf. Dat ik het wel kon en moest blijven vechten. Op tijd eten en drinken en mij niet laten verrassen.”

In de finale ging het goed met Lucinda. Op de kasseien hield ze goed stand. Ze nam zich voor mee te sprinten voor de derde plaats, maar dat kwam er niet meer van. “De benen waren leeg. Maar het voelt goed. Gewonnen met de ploeg.”

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search