Lucinda niet ontevreden met negende plaats in Namen

Lucinda heeft zondag in de klimcross van Namen geen grote rol van betekenis kunnen spelen. Ze werd na een loodzware wedstrijd negende. Ze moest door een lage startpositie al direct aan een inhaalrace beginnen, maar vooraan stonden ze natuurlijk ook niet stil. Ze kwam nooit meer vooraan. Katerina Nash won. Lucinda’s ploeggenote en wereldkampioene Thalita de Jong kwam al vroeg ten val en stapte vervolgens uit koers.

“Ik startte natuurlijk ergens achteraan en op dit parcours werden we heel erg opgehouden. De eerste rensters waren daardoor al snel uit beeld. De eerste twee rondes kon ik niet echt mijn ding doen”, keek Lucinda na afloop terug op de wedstrijd. “En het hielp ook niet dan ik vandaag niet bepaald onwijs goede benen had.”

Ze kende nog wel een goed slot. In de laatste twee rondes schoof ze op van de twaalfde naar de negende positie. En in de laatste ronde zette ze de derde tijd van allemaal neer. “Daar stond ik eigenlijk wel van te kijken”, constateerde ze zelf. “Want het voelde eigenlijk helemaal niet zo goed. Maar als je ziet hoe ik me zelf voelde, heb ik eigenlijk toch wel een goede wedstrijd gereden. Dus wel tevreden, ondanks de negende plaats.”

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search