Lucinda neemt nog een week extra rust

brand_lucinda_0323Lucinda neemt in de aanloop naar het tweede deel van het seizoen noodgedwongen een week extra rust. Het lag in de bedoeling dat ze donderdag zou starten in de Ronde van Lekkerkerk en vrijdag met de ploeg in de Boels Rental Hills Classic. Ze blijkt echter nog onvoldoende hersteld van de inspanningen van de afgelopen weken en heeft in overleg met haar trainers, de ploegleiding en medische staf besloten nog een weekje langer te herstellen. Ze mist daardoor niet alleen de Ronde van Lekkerkerk en de Hills Classic, maar ook de Belgische semi-klassieker Gooik-Geraardsbergen-Gooik.

Lucinda legt uit: “Soms is het lastig om naar je lichaam te luisteren als je hoofd graag wilt. Na alle wedstrijden in het voorjaar was het niet gek dat ik even moest bijkomen. Zelf dacht ik aan een weekje rust wel genoeg te hebben en dan weer te kunnen trainen en komend weekend weer lekker te gaan koersen. Helaas denkt mijn lichaam daar anders over.”

“Het trainen ging al niet helemaal zoals ik wilde en de gegevens die uit die trainingen te halen zijn bevestigen dit alleen maar. Conclusie een weekje rust was niet voldoende. Na overleg met mijn trainster, ploegarts en ploegleiding is besloten dat ik nog een week pas op de plaats moet en maken en dat ik alle wedstrijden moet cancelen.”

“Een moeilijke beslissing, omdat ik gek ben op koersen en ik graag aan de start had gestaan van deze mooie koersen. De maand juni komt steeds dichterbij en ik wil goed zijn in de wedstrijden in Spanje (en nog misschien nog wel belangrijker ik moet nog steeds goed zijn in september!).  Aan de ene kant weet je dat je juist dan nu er alles aan moet doen om snel fit te worden, maar aan de andere kant wil je heel graag trainen en investeren en dat maakt het moeilijk om de knoop door te hakken.”

“Hopelijk is dit extra weekje genoeg om de goede weg weer in te schieten en een goed tweede seizoenshelft in te gaan.”

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search