Lucinda mist zege in Novilon Eurocup op een haar

Even leek Lucinda zondagmiddag op weg naar een fraaie afsluiting van de driedaagse in Drenthe. In de finale van de Novilon Eurocup sprong ze weg uit een kopgroepje van drie. Ze ging de laatste kilometer in met een voorsprong van zeven seconden, maar dat bleek helaas toch onvoldoende. In de laatste paar honderd meter denderde het peloton over haar heen. Kirsten Wild won de sprint. Lucinda eindigde uitbollend in de middenmoot, op 17 seconden.

“Het was een alles-of-niets-poging en het werd niets”, was Lucinda’s nuchtere reactie na de voor haar toch teleurstellende apotheose. Een overwinning zou een terechte beloning zijn geweest voor drie mooie koersdagen van Lucinda. Zaterdag werd ze nog netjes vierde in de wereldbekerwedstrijd in Drenthe en in alle drie koersen was ze voortdurend in de punt van de wedstrijd te zien.

Ook zondag. Ze maakte al vroeg deel uit van een kopgroep van veertien, nadat haar ploeg het peloton op de kant had gezet. Samen met Anna van der Breggen en Anouska Koster had het Rabo Liv Team een sterke vertegenwoordiging in de kopgroep. Maar door inspanningen van Orica en Bigla, die beide de boot hadden gemist, keerde het peloton toch weer terug.

Vervolgens glipten Iris Slappendel en Tayler Wiles weg. Lucinda wist aanvankelijk niet wie waren ontsnapt. De voorsprong liep snel op. Er waren meerdere demarrages in de achtervolging en uiteindelijk was het Lucinda die weg wist te komen. Solo reed ze het gat van dertig seconden met de twee aanvalsters dicht. Lucinda: “Ik moest even herstellen, want dat was best een zware onderneming. In no time kwam de groep in de finale weer dichterbij. Toen besloot ik aan te vallen. Het was een ultieme poging. Jammer dat het niet lukte, maar het was een mooie driedaagse.”

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search