Lucinda mist ritme in finale Durango Durango

Met een drie weken lange hoogtestage achter de rug was Lucinda blij, dat ze dinsdag weer een koers kon rijden. Durango Durango, geen wereldbekerwedstrijd, maar wel hoog aangeslagen met vooral een spijkerharde finale. Het liep in die finale niet helemaal op rolletjes voor Lucinda, die duidelijk nog op gang moet komen na een maand zonder wedstrijden. Ze maakte wel deel uit van een redelijk succesvol team. Kasia Niewiadoma werd achter de Zweedse wereldtopper Emma Johansson immers tweede, een mooi resultaat.

Het begon allemaal nog vrij rustig. Een eenzame aanvalster reed heel lang voorop. Ze pakte maximaal drie minuten, maar in de finale, met twee vrij lastige beklimmingen, was het snel afgelopen. Op de eerste van twee beklimmingen ontbrandde de strijd. “De eerste klim kon ik goed volgen. Bovenop waren er nog wat aanvallen waardoor er uiteindelijk een kleinere groep voorop raakte met Kasia en Shara”, vertelde Lucinda na de koers.

Ze zag dat ze daar bij moest zijn. Lucinda: “Omdat het de slag leek en ik deze niet wilde missen, ging ik vol de afdaling in om over te steken. Wat uiteindelijk lukte. Megan Guarnier zat ook in de eerste groep, maar ze had pech. Boels bracht haar terug, waardoor de groep waar ik uit kwam weer aansloot op de laatste beklimming.”

Daar was het echter snel gebeurd. Emma Johansson demarreerde en alleen Lucinda’s ploeggenote Kasia Niewiadoma kon volgen. Lucinda moest de groep achter die twee laten gaan en daar had ze wel de smoor over in. “Ja, daar baal ik flink van. Hopelijk is het gewoon wat koers ritme, wat ik mis en zal ik daar in de loop van deze week geen last meer van hebben.” Woensdag begint al de Emakumeen Bira, een zware etappekoers in Baskenland. Het Rabo Liv Team start daar met dezelfde formatie als in Durango.

[retweet]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search