Lucinda mist podium in Overijse door botte pech

Het zat Lucinda zondag niet echt mee in de Druivencross van Overijse. Ze reed goed en voelde zich prima, maar een serieuze crash in het begin en een vastgelopen ketting in de laatste ronde waren serieuze spelbrekers. Ze leek ondanks de pechdag zeker van het podium (derde), maar de mechanische pech op een paar honderd meter van de finish was uiteindelijk funest. Ze moest vervolgens genoegen nemen met een achtste plaats. Sophie de Boer won verdiend.

Al vroeg in de wedstrijd gingen de winstkansen voor Lucinda in rook op. In de lange en steile afdaling in het tweede deel van het prachtige, maar technisch parcours ging ze ferm onderuit. Het gat met de toppers groeide snel tot 40 seconden. Vervolgens kwam ze met een knappe inhaalrace virtueel terug op het podium (derde). Ze naderde de nummer twee Ellen van Loy zelfs tot op tien seconden, maar een slippertje in de diepe modder van een beekje en een vastgelopen ketting waren nieuwe spelbrekers.

Lucinda: “Ik was net bezig om te proberen op te schuiven naar de tweede plaats, want ik naderde Ellen van Loy razendsnel. Ik zeg niet dat dat was gelukt, maar de derde plaats en dus het podium leek zeker. Domme pech dat die ketting vastloopt. Ik trapte hem zelf nog klem en toen moest ik verder lopen. Jammer, want het voelde goed hier en de vorm is gewoon okay. Daar houd ik me nu maar aan vast.”

[twitter name=”name”]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search