Lucinda met sterke ploeg naar Tour of Qatar

Lucinda_300x325_0201De wereldkampioenschappen veldrijden zijn dit weekend aan de gang en de Olympische Winterspelen staan voor de deur, maar voor Lucinda en een aantal van haar ploegmaats begint de komende week al het wegseizoen. In een ongetwijfeld warm Qatar start aanstaande dinsdag de wielerronde voor vrouwen van dat land. Lucinda bewaart goede herinneringen aan de Tour of Qatar, want vorig jaar sierde ze daar haar debuut bij Rabobank op met de tweede plaats in de slotetappe. Sprintster Kirsten Wild won toen een aantal etappes en het eindklassement.

Opnieuw is het dus de eerste koers van het jaar en opnieuw gaat Lucinda naar de zandbak. Ze moet zelf ook nog even afwachten wat er in zit, want de eerste wegwedstrijden is het altijd even zoeken. “Ik vertrek zonder concrete doelen, maar ik heb er wel zin in. In Qatar kun je tenslotte toch al een redelijke indruk krijgen, hoe goed je winter daadwerkelijk is geweest. Vorig jaar wist ik de laatste dag een tweede plaats te bemachtigen, nadat het dag na dag iets beter ging. Het zou mooi zijn als er dit jaar weer zoiets inzit.”

Lucinda legde zich deze winter niet geheel zonder succes toe op veldrijden. Op het Nederlands kampioenschap werd ze zesde. Niet ver achter Thalita de Jong, die zaterdag bij het WK in Hoogerheide verrassend beslag legde op de achtste plaats én die ook meegaat naar Qatar. Tussendoor was ze met de nationale ploeg enkele weken op trainingskamp in Zuid-Afrika en met het Rabobank Liv Team in het Spaanse Calpe. “Vorig weekend bleek tijdens een trainingswedstrijd, ondanks een goede wedstrijd, dat de snelheid nog niet echt in de benen zit na alle trainingskampen. Benieuwd dus hoe dit zich verhoudt tot de dames die al gekoerst hebben in Australië, maar het blijf vooral een mooie opbouw naar het Europese seizoen.”

Niet Koos Moerenhout, maar de bij het team na een jaar afwezigheid teruggekeerde tweede ploegleider Eric van den Boom is in de Arabische staat de ploegleider van dienst. Koos blijft thuis in Nederland de voorbereidingen treffen voor de komende lente-koersen. In de ploeg zijn twee nieuwelingen opgenomen, topper Anna van der Breggen en de Poolse Katarzyna Niewiadoma.
De complete ploeg: Lucinda Brand, Anna van der Breggen, Katarzyna Niewiadoma, Thalita de Jong, Iris Slappendel en Roxane Knetemann. De Tour of Qatar wordt georganiseerd door de Tour-organisatie ASO en duurt van 4 tot en met 7 februari. Hij bestaat uit vier ritten in lijn.

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search