Lucinda loodst Marianne Vos naar nieuwe zege

brand_0510Lucinda heeft ook op de vierde dag van de Women’s Tour of Britain een vooraanstaande rol gespeeld voor haar ploeg Rabo Liv. Nadat Roxane Knetemann in de laatste kilometers van de lastige etappe de sprint had aangetrokken voor kopvrouw Marianne Vos was Lucinda de laatste gangmaker ik het Rabotreintje. Dat deed ze met zoveel verve, dat kopvrouw Vos perfect uit de laatste bocht kwam, haar tweede opeenvolgende ritzege boekte en de leiderstrui steviger om de schouders trok.

“A hard Day at the Office”, verzuchtte Lucinda na de etappe, maar wel met een glimlach. “Het kostte onderweg veel moeite om de koers te controleren. Vooral omdat ze in de top van het klassement zo kort op elkaar staan. De verschillen zijn klein en er zijn nog veel kanshebbers. Dat merkten we in de koers. Uiteindelijk moesten we beslissen een groepje van zes te laten gaan, maar daar had wel Annemiek van Vleuten een plek in gevonden.”

“Vlak voor de laatste 20 kilometer waren we bijna terug toen de koers werd geneutraliseerd, door een verkeersongeluk op het parcours. De kopgroep kreeg zijn voorsprong niet meer terug en dus gingen we de finale in. De voorlaatste kilometer was behoorlijk smal en hoe ik het heb gedaan, weet ik niet, maar bij de laatste kilometer kwam ik op kop en kon ik vol doortrekken tot de laatste bocht waar Marianne de strijd met Bronzini aan moest gaan.”

Marianne Vos was na afloop op de website van de ploeg vol lof over de bijstand van haar team in het algemeen en die van Roxane Knetemann en Lucinda in het bijzonder. Marianne: “De trein liep perfect. Roxane heeft tot de laatste kilometer ontzettend lang keihard kopwerk gedaan. Daarna zette Lucinda mij perfect af bij de laatste bocht. Volgens het boekje.”

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search