Lucinda komt sterk voor de dag op NK cross, zesde

brand_lucinda_0520Lucinda kan met een tevreden gevoel terugkijken op het Nederlands kampioenschap veldrijden in Drenthe. Een medaille zat er niet in, maar dat werd ook niet van haar verwacht. Ze speelde wel een goede rol in de subtop. De zesde plaats was een leuke score na een lastige, maar mooie wedstrijd. Marianne Vos won zoals werd verwacht. Sabrina Stultiens werd derde. Ook andere rensters van het Rabo Liv Women Cycling Team deden het goed. Thalita de Jong werd vierde en Anna van der Breggen zevende.

De start van Lucinda was prima. Pas bij het opdraaien van de glibberige ‘skiheuvel’ op het parcours kende ze problemen. Mede door een eigen foutje. “Ik wilde te graag fietsen en verloor daardoor veel plekken”, was ze kritisch op zichzelf. Ook op de zandstroken kwam ze als niet-specialiste niet perfect door. “Daar had ik veel moeite mee.”

Maar gaandeweg vond de Nederlandse kampioene op de weg wel steeds beter haar cadans. Ze reed bij Reza Hormes, maar die kon ze op de zandstroken steeds niet volgen. Daar stond tegenover dat Annefleur Kalvenhaar van de vijfde positie terug zakte. Lucinda kon haar passeren en even kwam Reza Hormes nog in beeld.

Na een fietswissel verdween de vijfde plek (Hormes) echter definitief uit het zicht. Lucinda kon nog net haar naderende nieuwe ploegmaat Anna van der Breggen afhouden. Ze was uiteindelijk wel content: “Een mooie wedstrijd. Ik ben tevreden met de zesde plaats. Alleen jammer, dat ik aan het begin zo zat te klungelen.”

[fblike]

Leave a Comment

Start typing and press Enter to search